Aprajafalva Családi Napközi

Koncz Hédy vagyok, az Aprajafava CSaládi Napközi vezetője. Köszöntök mindenkit az oldalon Aprajafalva kis csapatának nevében. Az oldalt a célból üzemeltetem, hogy az oldalra látogató kedves vendég bepillantást nyerhessen Aprajafalva pici lakói mindennapjaiba.
Cím:2014. Csobánka, Béke u. 65
eletviraga.alapitvany@gmail.com Kellemes időtöltést kívánok!

Gyerekszoba.blog.hu

Nincs megjeleníthető elem

Itt vagyunk

Profilkép

Családi Napközink alapítványa
Nagyobb térképre váltás

Csipkebogyó

2011.03.07. 20:41 - aprajafalva.csobi

Csipke, csitkenye, hecsedli,  Csipkebogyó...

Szedni, enni, inni jó!!

Végy egy marék száraz csipkebogyót. Törd össze mozsárban. Áztasd be éjszakára (1tk.bogyót 200ml vízbe), így oldódik ki és őrződik meg a legtöbb C-vitamin, majd szűrd le. A leszűrt folyadékot tedd félre. A kiázott gyümölcshúst és a magokat öntsd fel vízzel és főzd 3-5 percig, hagyd állni 20-30 percig, majd leszűrd le. Ebben az esetben pedig már kioldódnak az ásványi anyagok is, mint pl. a magnézium, vas, növényi sav. Mindig figyelj, hogy vagy üveg, vagy zománcozott edényt használj és a szűréskor se fém szűrővel dolgozz, mert az árt -többek között- a C-vitaminnak! Önts egybe a két folyadékot, majd ízesítsd kedved szerint mézzel, citrommal.

Aprajafalva lakói is nagy örömmel készítették, kóstolták... és mind megitták!

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aprajafalvacsana.blog.hu/api/trackback/id/tr312719745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása